2018/12/16

fürdőszoba dekor


tényleg csak láttam egy elromlott neon feliratot (oh és az angol idézet innen van)

Rideg, hűvös narancssárga neon felirat volt, pár villanó szó a sötétben az elhaladó autó ablakán, elmosódott, folyós betűk az üvegen lévő párán. Hétköznapi, jelentéktelen ürdőszoba dekor, hirtelen, élesen villanó F betűvel az elején, majd újra feketeségbe vesző.  
kitchen sink to you is not  kitchen sink to me, a hideg kőre csöppenő menstruáció, a radiátortól forró kőre folyó víz, a tükröket ellepő pára, foltokban visszatükröződő vizes, földre hulló tincsek, az olló éles csattogása: vonatott, bizonytalan.  
Hosszú pislogás, a felirat pedig nyomtalan elvész, a vér feltörlődik, a kő egyszer jeges, egyszer égeti a talpat, tükörkép jelenik meg, majd vízpára fedi el, mellig érő sötét haj, majd állat súroló: merev változások sora.   
A zuhanyzó lefolyóban gyűlő hajszálak, zuhanytálca híján a radiátor felé szélesedő tócsa, amelyen komótosan habfoltok úszkálnak, bonyolult mintákat követve haladva a vécécsészéig, körbe folyva azt és soha többet fel nem törlődve, lomhán a csempébe ivódva, sárga hányás és színtelen sörnyomok közé.  
A földnek verődő térdkalács, a vad zihálásból nyugodt szuszogás a mosdókagyló alatt, a tálca helyére hajtott fej, a lefolyóból áradó csatornaszag.  
Újabb barátságtalan neon felirat. 

1 megjegyzés: